Daniel Ricciardo szerződése 2018 végén jár le a Red Bullnál, míg Max Verstappené eredetileg talán 2019-ben futott volna ki, de különböző feltételek alapján talán jövőre is szabadulhatott volna, azonban pénteken Austinban váratlanul bejelentették, hogy a hollanddal egészen 2020 végéig hosszabbítottak.

A Red Bull ezzel két legyet ütött egy csapásra, három további évre lekötötte az F1 egyik legnagyobb ígéretét, ugyanakkor megakadályozta, hogy a csodagyereküket elvigye a Mercedes vagy a Ferrari.

Bár Verstappen az idei évben egyáltalán nem rejtette véka alá az elégedetlenségét a kiesések miatt, meglepő módon a Red Bull motorsportfőnöke azt mondja, a pilóta kérte a hosszabbítást.

“Max és Ricciardo 2018 után szabad lett volna. Igyekeztünk legalább az egyiküket lekötni, Max pedig megkérdezte, hogy szerződhetnénk-e 2020-ig. Ricciardo kilépett a piacra, de már vele is tárgyalunk. A szerződés pedig bizonyítja, hogy Max bízik bennünk” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

“Voltak idén nehézségeink, de egyértelműen javultunk. Talán kellettek is azok a pillanatok, mert tanulhattunk belőlük. Remélhetőleg jövőre és azután erősebbek leszünk. Hiszek a csapatban, majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta maga a holland.

Verstappen új, hosszú távú szerződése és Marko Ricciardót illető piacos megjegyzése alapján úgy tűnhet, hogy a Red Bull immár egészen a holland ifjonc csapata lesz, de az ausztrál nem aggódik, ráadásul nem zárja ki, hogy maradni fog.

“Nem arról van szó, hogy én nemet mondtam volna valamira. Egyszerűen csak korai még a dolog. Az emberek már a jövő évi silly season szerződéseiről beszélnek, de szerintem korai még ez. De pozitív ez a hír, ez alapján bízhatunk a jövő évben. Max és a menedzsmentje bízik a csapatban, ha így elkötelezte magát.”

“De a jövő évben én is itt leszek, mindketten hiszünk a fejlődésben. Ami a csapaton belüli viszonyokat illeti, az autóra kerülő fejlesztéséket, mindig is egyenlőség volt. A sajtónk különbözhet, de a színfalak mögött nincs különbség. Ez egyáltalán nem aggaszt.”