A tavaly év végén a Forma-1-nek búcsút intett, de a Williams által idénre visszahívott Felipe Massa F1-es versenyzői karrierje ebben az évben valószínűleg tényleg a végéhez ér, ugyanis a brit csapat Robert Kubicával és Paul di Restával tesztelt az elmúlt időszakban, egyesek szerint már el is dőlt, hogy a brazilt nem tartják meg, az említettek valamelyike lesz az utódja.

A 36 éves veterán nem titkolja, hogy nem örül ennek, és amikor a tesztekről és a saját williamses helyzetéről kérdezték, lakonikusan felelt:

“Nincs mit mondanom (a tesztekről). Én csak a saját munkámra koncentrálok. A csapattal mostanában nem tárgyaltunk (a hosszabbításról). Természetesen amikor beszélünk, mindig világossá teszem az álláspontomat, de szerintem ők is tisztában vannak vele, mire vagyok képes. Én úgy gondolom, szükségük lenne rám” – mondta, hozzátéve, hogy reméli, hazai versenye, a Brazil Nagydíj előtt meglesz a döntés.

Az F1-ben 2002-ben bemutatkozott Massa távozásával 2018-ban nem lenne brazil a mezőnyben.

“Ez természetesen szomorú dolog lenne, mert a brazilok imádják a Forma-1-et és szeretnek hazai versenyzőnek szurkolni. De majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok” – felelte erre a felvetésre.

Massa korábban jelezte már, hogy az F1 után érdekelné a Forma E, de most arról is megkérdezték, vállalna-e például tanácsadói szerepet a Forma-1-et birtokló Liberty Mediánál.

“Ha tudok segíteni, és van is igényük a segítségemre, akkor természetesen beszélhetünk róla. De egyelőre csakis a versenyzésre koncentrálok, ugyanis ezt szeretem a legjobban, ezt csináltam egész életemben. De persze, minden lehetséges.”