Bár Max Verstappen Red Bull-os szerződési helyzete nem ismert pontosan, a holland pilóta 2018, de legkésőbb 2019 végén szabad préda lesz, és nem titok, hogy a Mercedes és a Ferrari is szívesen szerződtetné.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ugyanakkor nemrég arról beszélt, hogy ha lehet, mindkét versenyzőjüket hosszú ideig, 2020-ig szeretnék megtartani, a fiatal Verstappen pedig élhetne a lehetőséggel, hogy maga köré építse az egész alakulatot.

Austinban a pilótát is szembesítették Horner “ajánlatával”.

“Nagyon jólesett ezt hallani. Mindig is jó volt a viszonyom az egész csapattal, Christiannal is. Természetesen minden lehetőséget meggondolok majd. Tudom, hogy a Red Bull képes megépíteni a legjobb kasztnit, ezt az elmúlt két futamon is bizonyítottuk. Kezdünk visszakapaszkodni az élre, a legutóbbi két futamon már nagyon-nagyon versenyképesek voltunk. Azonban a versenyképességünk nem csak rajtunk múlik” – utalt arra, hogy míg a Mercedes és a Ferrari magának gyártja az erőforrásait, a Red Bull kénytelen a Renault-ra, 2019-től pedig talán a Hondára hagyatkozni ezen a téren, ami a távozása mellett szólhat.

“Továbbra is hátrányban vagyunk a lóerőket tekintve, de remélem, hogy a jövőben sikerül ezt megoldani, és ha így lesz, nekem sem lesz okom váltani.”