Lewis Hamilton négy fordulóval a vége előtt 59 ponttal vezeti a 2017-es bajnokságot Sebastian Vettel előtt, akár már a hétvégi Amerikai Nagydíjon behozhatatlan előnyre is szert tehet, amivel megszerezhetné negyedik Forma-1-es bajnoki címét.

Ezzel az angol beérné Alain Prostot és Sebastian Vettelt, és már csak Juan Manuel Fangio (öt bajnoki cím) és a hét győzelemmel rekordtartó Michael Schumacher lenne előtte.

A 2009-es világbajnok, egykori mclarenes csapattárs, Jenson Button szerint Hamilton akár Schumit is befoghatja még.

“Ha megnézzük a számokat, a statisztikákat, igen” – mondta a kérdésre, hogy vajon csak a német legenda említhető-e Hamilton előtt.

“Az időmérőkön már meg is előzte Michaelt. A bajnoki címek terén viszont még haladnia kell egy kicsit. Szerintem kimondhatjuk, hogy idén igen nagy eséllyel győzni fog. És én remélem is, ugyanis tavaly nagyon nehéz, balszerencsés éve volt, idén viszont mellé szegődött a szerencse, és meg is érdemli a bajnoki címet.”

“Ha az eredményeket nézzük, továbbra is Michael a legnagyobb, de ha Lewis még marad az F1-ben és versenyképes lesz, akkor elérheti a hét bajnoki címet. Meglátjuk.”

Ahogy Button is említette, a pole-ok tekintetében már Hamilton a csúcstartó 71-gyel, a győzelmek tekintetében viszont még 30-cal el van maradva Schumacher 91-es rekordjától.