Fernando Alonso a 2005-2006-os renault-s sikerei óta eredménytelenül hajt a harmadik világbajnoki címére, hiába vezetett azóta a McLarennél, újra a Renault-nál, a Ferrarinál, majd megint a McLarennél, 2013 óta nem nyert futamot, 2014 óta még dobogóra sem állt, ami azt illeti, az elmúlt három szezonban még a pontszerzés is kivételes alkalomnak számított nála.

A Japán Nagydíj hétvégéjén a helyszínen tartózkodó 2016-os világbajnokot, Nico Rosberget kérdezték arról, minek köszönheti Alonso a balszerencséjét, amire a német azzal felelt, hogy nem balszerencséről van szó, a spanyol egyszerűen rossz döntéseket hozott, rossz csapatokhoz szerződött, vagy legalábbis rosszkor.

Alonso egy friss interjúban visszautasította ezt: “Egyetlen döntésemet sem bánom. Többször mondtam már: minden alkalommal az akkor legjobb, leglogikusabb dolgot választottam. Sajnos nekem sincs varázsgömböm” – mondta.

A 36 éves spanyol rámutatott, hogy más versenyzők is nyúltak mellé, nem csak ő:

“Hasonló történt Michael Schumacherrel is a Mercedesnél, ahol nem mentek túl jól a dolgai. Vagy akár Lewis Hamiltonnal, az első éve neki sem volt jó a Mercedesnél.”

“De büszke vagyok, hogy versenyeztem a Renault-nál, a McLarennél és a Ferrarinál is. Amikor leszerződtem ezekhez a csapatokhoz, senki sem kritizált, amiért így választottam, senki nem mondta, hogy rossz döntést hoztam. Visszatekintve már másképp látjuk a dolgokat, de én büszke vagyok, hogy milyen utat jártam be.”