Fernando Alonso 2005-2006-ban a Schumacher-korszak lezárójaként, az addigi legfiatalabb kétszeres világbajnokként fényes jövő előtt állt, ám az elmúlt évtizedben a McLaren, a Renault, a Ferrari és újra a McLaren színeiben “csak” 17 további futamgyőzelmet tett hozzá az első Renault-érában szerzett 15-höz, a harmadik világbajnoki cím pedig nem jött, az elmúlt három szezonban pedig már a pontszerzések is kivételes alkalmaknak számítottak számára.

A spanyol AS Szuzukában megkérdezte a tavaly év végén bajnokként visszavonult Nico Rosberget, mit gondol Alonso balszerencséjéről.

“Nem balszerencséről van szó. Az nem balszerencse, ha az ember a rossz csapatokat választ, ez is hozzátartozik ahhoz, hogy valaki élmenő lehessen. Lehetsz a világ legjobb versenyzője, rossz autóban akkor sem fogsz nyerni” – mondta.

A kérdésre, hogy Alonso jól dönt-e azzal, ha a jövőre a Honda helyett már Renault-motorral induló McLarennél marad, a világbajnok így felelt: “Nincs más választása.”

A felvetésre, hogy a spanyol utalt már arra, hogy esetleg az Indycarban vagy Le Mans-ban (a WEC-ben) folytatja pályafutását, Rosberg így reagált: “Igen, de az nem a Forma-1, márpedig a Forma-1 a csúcs.”