Sebastian Vettel a nyári szünet vége óta 14 pontos előnyből 59 pontos hátrányba került a világbajnokságban Lewis Hamiltonnal szemben, főképp az ázsiai három fordulón elszenvedett két kiesése (a szingapúri rajtbaleset és a szuzukai motorhiba) és műszaki hiba miatt elszállt időmérőnek köszönhetően.

A négyszeres világbajnok német ezzel együtt a Motorsport.comnak adott friss interjújában nem ezeket érezte a szezon legfájdalmasabb kudarcainak, sokkal jobban bánja az Azerbajdzsáni Nagydíjat, amikor az agya “ledobta a láncot” és a biztonsági autó mögött haladva nekihajtott Hamilton Mercedesének. Mivel az angolnál később gond akadt az autóval, Vettel simán nyerhetett volna, de az incidens miatt kapott 10 másodperces stop&go büntetéssel csak a 4. lett.

“Úgy gondolom, Baku volt a legrosszabb. Úgy érzem, cserben hagytam a csapatot, ugyanis ott az én húzásom miatt úszott el egy potenciális győzelem. Szingapúr – én úgy tekintem, hogy ilyen a versenyzés, előfordul az ilyesmi. Nyilván borzasztóan szerencsétlen dolog, de számát se tudjuk, hány rajtbaleset volt már és lesz is még” – magyarázta.

“A csapatnak persze szívás, nincs mit szépíteni ezen. Jókor jött? Nem. Jöhet egyáltalán jókor egy ilyen dolog? Valószínűleg nem. Szóval mindegy is, megtörtént, ezen nem tudunk változtatni. Arra kell koncentrálnunk, amink van, arra, amire van befolyásunk” – tette hozzá.