Két hete röppent fel, hogy a Renault-val való szakítása után a Williamsnél lehetőséget kereső Robert Kubica októberben tesztelni fog a grove-i csapattal, előbb Silverstone-ban, majd kicsit később a Hungaroringen, Paul di Restával együtt.

A pletykák első fele már valóra is vált, a lengyel szerdán vezette az angol csapat 2014-es autójával körözött, de megtett távról, köridőkről nem árultak el részleteket.

“Robert sikeres napot zárt ma a csapattal Silverstone-ban az FW36-os volánjánál. Bővebb információkkal nem szolgálhatunk” – közölte a Williams.

A hungaroringi teszt – amelynek eddig mindössze a tényét erősítette meg a csapat, időpontját nem – a jövő héten, 17-18-án következhet majd.

A Forma-1-ben 2006-ban bemutatkozott Kubica 2011 januári ralibalesete után esett ki a száguldó cirkuszból, jobb karja ugyanis tulajdonképpen megnyomorodott. A 32 éves lengyel idén nyáron kapott kapott tesztlehetőséget a Renault-tól, előtt egy 2012-es autóval vezetett kétszer, majd augusztus elején a csapat idei modelljével is körözhetett egy napot a Hungaroringen augusztusban.