A Haas-csapat a szuzukai Japán Nagydíjon kisebb meglepetésre kettős pontszerzést könyvelhetett el, amellyel a konstruktőri bajnokságban egy ponttal megelőzték a Renault-t, felléptek a 7. helyre.

A középmezőny ugyanakkor nagyon sűrű, a Renault 42, a Haas 43, a Toro Rosso 52 ponttal áll, 6-8. hely végső sorrendje teljesen nyitott. A kérdésre, hogy sikerülhet-e megtartani a konstruktőri 7. helyet, a csapatfőnök Günther Steiner óvatosan, de inkább előre tekintve felelt:

“Azt nem mondanám, hogy nyugodtabbak lettünk, de igyekszünk. Keményen dolgozunk. Közel kerültünk a Toro Rossóhoz. A harcnak még nincs vége, csak most kezdődött igazán. Nyilván szeretnénk mi előrébb lenni. Persze a Toro Rossónál is így vannak vele, inkább legyenek 9 pontos előnyben, mint 9 pontos hátrányban.”

Steiner szerint a Carlos Sainz Toro Rossótól a Renault-hoz való átigazolása a Haas kezére játszhat.

“Remélem, hogy hasznunkra válik. Nagyon is lehetséges, hiszen Sainz jó versenyző, szinte egyedül hozta a Toro Rosso pontjait” – utalt arra, hogy a kisebbik Red Bull-csapat 52 pontjából 48 kötődött a spanyol nevéhez, míg Danyiil Kvjat csak négyet tett hozzá.

Más kérdés persze, hogy Sainz ezután a Renault-t erősíti, és ha ott is hasonlóan eredményes lesz, a Haasnak nincs sok reménye.