Bár a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a múlt hétvégén azt mondta, Daniel Ricciardo a pilótapiacon van 2019-re, a paddockbeli pletykák szerint pedig Max Verstappen “fél lábbal” a Mercedesnél van már ugyanakkorra, a csapatfőnök Christian Horner mindkettejükkel nagyon szeretne hosszabbítani.

“Helmut szereti kimondani a nyilvánvalót, és világos is, hogy Daniel a piacon van, de ez nem azt jelenti, hogy nekünk nem kell” – szögezte le Marko nyilatkozatát illetően.

“2018 végén lejár a szerződése, letölti az öt évet. Azonban egyértelműen az a szándékunk, hogy mindkét versenyzőnket megtartsuk, mondjuk 2020-ig” – tette hozzá.

A 2020-as év lesz a jelenlegi szabályrendszer utolsó idénye, addig azonban a Red Bullnak még le kell húznia egy évet a Renault-val, majd kettőt a Honda erőforrásaival, egyelőre nem világos, hogy mennyire lehetnek versenyképesek. 2020-nak azért is van jelentősége, mert a Red Bull – többiekkel együtt – addig vállalt kötelezettséget a Forma-1-es részvételre, és ha hinni lehet a hónapok óta meglévő találgatásoknak, 2021-től az energiaital-gyártó leépítené az F1-es projektet, a csapatot eladnák, és csak szponzorként maradnának.

F1: A Red Bull 2020-ig akarja Ricciardóékat 1

A következő évek versenyképessége körüli kérdőjelek miatt persze nem lesz könnyű meggyőzni Ricciardót – és Verstappent – a szerződéshosszabbításról, főleg ha a Mercedes és a Ferrari a kérő, így ha az ausztrál távozik a jövő év végén, a Renault-től hoznák vissza a 2018-ra kölcsönadott Carlos Sainzot.

“Életben akartam tartani Carlos szerződését arra az esetre, ha valamelyik mostani pilótánk távozna a jövő év végével. Ugyanakkor a szándékunk egyértelműen az, hogy Ricciardo és Verstappen vezesse a Red Bull autóit a jövőben is. Mindketten jól érzik magukat a csapatnál, a különbség az, hogy Daniel a pályafutása során első ízben eljut a Red Bull-szerződése végéig (2018-ban).”