A Toro Rossótól 2018-ra távozik Carlos Sainz, a Red Bull a Renault-nak kölcsönzi egy évre a spanyol pilótát. Jelenleg Sainz mellett az újonc Pierre Gasly vezet, aki, hacsak nem követ el súlyos hibákat a következő futamokon, minden bizonnyal meg is tarthatja az ülését, az viszont már jó kérdés, hogy visszatérhet-e még a francia ifjonc kedvéért félreállított, idén csak vergődő Danyiil Kvjat.

Mivel a Red Bull utánpótlásprogramjában jelenleg nem akad másik Forma-1-érett fiatal, Kvjat reménykedhet, bár a szuzukai paddockban már arról pletykáltak a hétvégén, hogy az orosz helyett a Toro Rosso a Mercedes-ifjoncot, a Saubertől év végén távozni kényszerülő Pascal Wehrleint vehetné fel második versenyzőnek 2018-ra.

F1: Na kit hoztak hírbe a Toro Rossóval? 1

A Red Bull pilótaprogramját vezető Helmut Marko gyorsan cáfolt: “Wehrlein nem szerepel a listánkon” – mondta a német Auto Motor und Sportnak.

A kérdésre, hogy ki szerepel a listán, Marko talányosan felelt: “Talán lesz még valami meglepetés.”

Felmerült, hogy a Red Bull esetleg a McLaren-kötődésű Forma-3-as Európa-bajnoki éllovast, Lando Norrist nézte ki, de az a variáció is elég valószínűtlen, ugyanis a wokingi csapat további alsóbb kategóriás tapasztalatgyűjtést, Forma-2-es programot és Jenson Button leváltásával F1-es tartalékosi pozíciót szán a 18. születésnapját idén novemberben ünneplő angolnak.

F1: Na kit hoztak hírbe a Toro Rossóval? 2