A Forma-1-es Japán Nagydíj első, száraz szabadedzése azt mutatta, hogy igen kicsi a különbség a három csapat között, a Mercedes és a Ferrari mellett a Red Bullnak is újra lehet keresnivalója az élen.

Egy edzés persze nem mond sokat, de a délutáni gyakorlást elmosta az eső, így egyelőre mindenki csak tippelhet – ami a Szepangban erőből futamot nyerő Max Verstappent illeti, ő nagyon bizakodó:

“Száraz körülmények között is jól szerepelhetünk, esőben pedig biztosan jók leszünk! Pozitív nap volt. A rövid etapon a piros zászló miatt talán nem tudtam igazán megmutatni a tempónkat, de a hosszú etapok nagyon biztatók voltak. Egyelőre talán még nem vagyunk egészen a Mercedes szintjén, de vasárnapra melegebb lehet a pálya, ami előnyünkre válhat” – nyilatkozta a holland.

F1: Szárazon és vízen is erős a Red Bull? 1

Az első edzésen Sebastian Vettel és Lewis Hamilton mögött a 3. idővel záró Daniel Ricciardo egy fokkal óvatosabb:

“Egyértelműen javulunk, de nem hiszem, hogy már mi lennénk a legjobbak. Malajziában jó hétvégénk volt, de a Ferrari ma délelőtt megmutatta, hogy még a lágy keveréken is nagyon jók, a Mercedes pedig mindig szintet lép szombatonként. Elég jók az autók, de szerintem ők még előnyben vannak, gyorsulnunk kell, hogy tényleg félhessenek tőlünk.”

“A tempónk nem rossz, de még meg kell találni az egyensúlyt a leszorítóerőt tekintve. Pár tizedet faragnunk kellene még, ha vasárnap versenyben akarunk lenni velük száraz körülmények között. Szerintem az egyeneseken sokat veszítünk, és úgy gondolom, ma nem csak a motor miatt volt ez. Kicsit nagyobb leszorítóerővel mentünk, de meg kell gondolnunk, hogy ez-e a legjobb megoldás számunkra, vagy akadhat jobb kompromisszum a csúcs- és a kanyarsebesség között.”