A haasos Kevin Magnussen az idei évben nem sok barátot gyűjtött a Forma-1-ben, a 25. születésnapját ma ünneplő dán a pályán és azon kívül is belemenős, megalkuvásra nem hajlandó viselkedést mutat.

Magnussen például a jövőre bevezetendő fejvédő, a glória egyik nagy ellenzője, szerinte az eszköz “túl” biztonságossá teszi az F1-et: “Azért ne hagyjuk, hogy az emberek azt higgyék, a Forma-1-nél már az autópálya is veszélyesebb!” – mondta a német Sport Bildnek.

A pilóta a Magyar Nagydíjon a renault-s Nico Hülkenberget, Belgiumban a szabadedzésen a Force Indiá-s Sergio Perezt, legutóbb, a Maláj Nagydíjon pedig Fernando Alonsót próbálta meg kiterelni a pályáról, a hungaroringi eset után ráadásul igen csúnyán vissza is szólt német versenytársának.

A Hülkenbergnek címzett “szopj le” kiszólásra azzal reagált, hogy a versenyzők dolga az is, hogy még “ütősebbé” tegyék a Forma-1-et, akár a pályán, akár azon kívül, ezért szerinte kár is, hogy annyira szabályozott a versenyzés:

“Egyszerűen túl sok a szabály. Nyilván szükség van szabályokra, de nem kellene minden egyes manőverből vitát csinálni. Az észszerű, hogy az egyenesen nem lehet a másikat leszorítani a pályáról, de nagyon sok értelmetlen hülyeség is van. Hagyniuk kellene, hogy megvívjunk a magunk módján!”