A Red Bull hagyományosan azt a stratégiát követi, hogy a fejlesztési idő maximalizálása érdekében az utolsók között mutatja be új autóját. Ennek elviekben lehetne előnye az utolsó pillanatig végzett szélcsatornás munkák miatt, csakhogy a Red Bull az elmúlt években gyengébben kezdett, mint ahogyan az előző idényt befejezte.

Max Verstappen emiatt úgy látja, jobban járhat a csapat, ha kevésbé bevállalós stratégiát követ, és hamarabb bemutatja az új autót. “Az erős 2018-as kezdéshez talán meg kellene változtatni néhány szokást a csapaton belül” – mondta Verstappen.

“Lehet, hogy nem kellene annyira késői időpontra tolni a bemutatót, de ez nem az én döntésem. De az biztos, hogy mindenki tanult abból, ami az idén történt. Nagyon bízom benne, hogy jövőre a szezon elejétől fogva sokkal jobbak leszünk.”

“Eddig egy kicsit talán túl rámenősek voltunk. Lehet, hogy jobb hamarabbdb befejezni a munkát, mert vezetés közben úgyis elég sokat megtudunk az autóról.”

Daniel Ricciardo egyetért csapattársával abban, hogy a Red Bullnak jövőre jobban kell kezdenie az évet. “Nem tudom, hogy az elmúlt években miért kezdtünk gyengén, aztán lettünk egyre jobbak és jobbak” – így az ausztrál.

“Jövőre nem lesznek nagy változások, így minden, amit az idén megtanulunk, jövőre is hasznos lehet az erősebb kezdéshez. Jövőre egyből versenyképesebbnek kellene lennünk.”