Helmut Marko a Japán Nagydíj előtt beszélt arról, hogy a Red Bull Szingapúrban és Malajziában látott, várhatóan Szuzukában is érvényesülő versenyképessége segíthet a csapat volt versenyzőjének, a bajnoki címért a Ferrari színeiben a mercedeses Lewis Hamiltonnal vívó Sebastian Vettelnek.

“Jól jöhet Sebastiannak, ha újra a Mercedes előtt leszünk” – mondta az osztrák arra utalva, hogy Szepangban Max Verstappen erőből verte meg a pole-ból induló Hamiltont.

“Szuzukában is erősek leszünk, és nem állunk le az autó fejlesztésével. Az időmérőn a Mercedes a kvalifikációs motorüzemmóddal továbbra is gyorsabb, de a versenyen legutóbb már mi voltunk az erősebbek” – tette hozzá.

Marko arra is utalt csütörtökön, hogy a hétvégére tisztázódik, mi lesz a Malajziában a Toro Rossóhoz beültetett Pierre Gaslyval a szezon hátralévő futamain.

“Gasly egyértelműen nálunk fejezi be az idényt. Austinról még nem döntöttünk, ugyanis Japánban esélye van a Super Formula bajnoki címének megnyerésére (ugyanazon a hétvégén). Ami 2018-at illeti, szerintem a Toro Rosso versenyzője lesz jövő évben.”