A múlt hétvégi Maláj Nagydíj bizarr momentuma volt a haasos Romain Grosjean balesete, aki a második szabadedzésen a pálya szélén felszakadt csatornafedélre ráfutva törte össze az autót.

A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting szerint az elöregedett, eltört hegesztés egyértelműen a pályafenntartó felelőssége volt, a Haas-csapat pedig felmentést is kapott a kötelező éjszakai takarodó alól, hogy másnapra megjavíthassák az autót.

A csapattulajdonos Gene Haas szombaton már félmillió dolláros (137 millió Ft) kárt emlegetett, majd más források 750 ezer, sőt akár 1 millió dollárra (200-265 millió Ft) tették a baleset okozta veszteséget.

Hogy a pontos összeg mekkora, nem tudjuk, de annyi biztos, hogy a Haas a szepangi szervezőktől vár kártérítést.

“Igen, egyértelműen nekik kell állniuk ezt. Teljesen rajtunk kívül álló okról volt szó. Nem mondhatjuk, hogy oké, elszállt háromnegyed millió, mert valaki nem hegesztett le valamit rendesen, de semmi gond! Mi fizetünk azért, hogy ide jöhessünk, szóval, emberek, azért ez… Beszéltünk már velük erről, profin álltak hozzá. A pályának van biztosítása, meglátjuk, mit sikerül elérni” – mondta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.