Max Verstappenért szó szerint sorba állnak a nagycsapatok, a holland szerződése azonban a hírek szerint hosszú távra is betonbiztos. Más a helyzet Daniel Ricciardóval, aki Helmut Marko szerint csak jövőre lesz biztosan a Red Bull versenyzője, utána “piacra kerül”.

“Verstappennek hosszú távú szerződése van” – mondta Marko. “De Ricciardo a piacon van. Alternatívák után kell néznünk, nem érhet minket felkészületlenül a távozása.”

A Red Bull helyzetét megkönnyíti, hogy Carlos Sainz jövőre ugyan a Renault versenyzője lesz, de csak kölcsönbe megy a gyári csapathoz, azaz szükség esetén visszahívhatják. A Toro Rossónál szinte biztosan Pierre Gasly ül a helyére jövőre.

Gaslyval kapcsolatban egyelőre továbbra sem dőlt el, hogy Szuzuka után is marad-e a Toro Rossónál. Az Amerikai Nagydíj időpontja ütközik a Super Formula szezonzárójával, márpedig ott mindössze fél pont Gasly hátránya összetettben.

“Egy bajnoki cím mindig fontos” – mondta Gasly. “Nagyszerű lenne, ha a GP2 után a Super Formulában is győzni tudnék. De az még csodálatosabb lenne, ha Austinban is tudnék versenyezni, meglátjuk.”

“2018-ról még nem beszéltünk. Ha rajtam múlna, már alá is írtam volna a szerződést, de csak annyit tehetek, hogy a legjobb tudásom szerint dolgozom.”

Marko szerint a Red Bull “nagyon hamarosan” elárulja a Toro Rosso 2018-as felállását. “A Red Bull a Ferrarival és a Mercedesszel abszolút ellentétben elég tökös ahhoz, hogy fiataloknak adjon lehetőséget. Szóval meglátjuk, mi lesz.”