A Forma-1-ben jelenleg igen aránytalanul osztják el a csapatok között a sportág bevételeiből származó pénzek kétharmadát. Míg a Ferrari kizárólag a részvételért közel százmillió dollárt kap, a Red Bull, a Mercedes, a McLaren több tízmilliós, a Williams és a Renault pedig jó néhány milliós bónuszt kap a korábbi bajnoki címek kapcsán, a többiek kizárólag az eredményeik után kapnak pénzt, alig többet, mint a nagyok plusz járandóságai.

A Forma-1 idén érkezett új tulajdonosa, a Liberty Media 2020, a jelenlegi szerződések lejárta után változtatni akar ezen, a bónuszokat törölnék és kiadási plafont is bevezetnének. A McLaren támogatná a reformokat:

“Ami a McLarent illeti, mi támogatjuk a kiadási plafont. Szerintünk fontos dolog. A legtöbb sportban van ilyesmi, egyenlőbbé tenné a viszonyokat itt is” – mondta a McLaren-vezér Zak Brown. “Igen, mi a négy csapat egyike vagyunk, amelyik bónuszt kap, ami lemondással járna, de úgy érezzük, a sportág egészsége mindannyiunk javát szolgálná.”

“Versenycsapat vagyunk. A többiek is nagyszerű csapatok, mi pedig szeretnénk egyenlő feltételek mellett megküzdeni velük.”

A kiadási plafont valahol 150 millió dollár környékén húzná meg a Liberty, ami a McLarennek megfelelne:

“Ez nagyjából jónak hangzik. Persze nagyon sok részletből áll össze a dolog, fizetések, működési költségek stb., de a kiadási plafon koncepcióját támogatjuk, és a 150 milliós összeg nagyjából jónak tűnik.”

A Red Bull főnöke, Christian Horner másképp látja a dolgokat:

“Mi is támogatjuk a költségek csökkentését, de szerintem ott a gond, hogy ha a jelenlegi szabályok mellett bevezetjük a limitet, akkor egyszerűen azt érjük el, hogy mindenki könyvelők hadával igyekszik majd kiskapukat találni. Szerintem a költségeket leginkább a jelenlegi technikai szabályok hajtják fel, ezt pedig az FIA-nak és az FOM-nek kell rendeznie.”