A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén végre bejelentették a McLaren-Honda-Toro Rosso-Renault motorcsereberét, valamint azt, hogy a Red Bull 2018-ra kölcsönadja a Renault-nak Carlos Sainzot.

Hivatalosan ugyan nem esett szó ennél többről, azonban már a bejelentés előtt, és utána is tartotta magát a feltételezés, hogy a spanyol versenyző előbb, már az idén, akár a Maláj Nagydíjon átülhet a Renault-ba az év nagy részében alulteljesítő Jolyon Palmer helyére.

A Szingapúrban végül pályafutása eddigi legjobb eredményét elérő angol ejtése egyre valószínűtlenebbnek látszik, a Renault a hétvégi szepangi versenyre szóló előzetesében is őt beszélteti: “Az autó egyre erősebb, én is javulok, szóval a cél, hogy újabb jó eredményt hozzunk” – mondta.

A Renault állítólag 3 millió dollárt ajánlott Palmernek és támogatóinak az idő előtti kiszállásért, ezt azonban nem fogadták el, nagyobb összeget, 7 milliót kérnének.

Sainz sem készül az átülésre: “Nekem senki sem mondott erről semmit. Szerintem jobb is lenne a Toro Rossónál maradni, hogy az idény jó befejezésére koncentrálhassunk” – mondta az Onda Cer rádiónak a hétvégén.