A Force India tavaly – talán meglepetésre – a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárt, és bár az sem lett volna szégyen, ha idén már nem mennek ilyen jól a dolgok, a silverstone-i csapat 2017-ben még erősebben szerepel, gyakorlatilag a középmezőnytől elszakadva, magányosan áll a 4. pozícióban. Az üldözőboly előtti 60-70 pontos előny ellenére a szezon utolsó harmadában is keményen hajtanak majd, folytatják a fejlesztéseket, ígéri a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya:

“Elég jó érzés, hogy a Szingapúri Nagydíjra készülve a csapat a negyedik helyen áll a bajnokságban. Az erős monzai szereplés az idei tizedik kettős pontszerzésünket hozta, ami az egész csapat nagyszerű munkáját dicséri. Rohan az idény, már csak hét futam van hátra, nekünk pedig annyi a dolgunk, hogy ugyanúgy folytassuk, ahogy eddig. A fő, hogy egyenletesen teljesítsünk, folyamatosan hozzuk a pontokat, éljünk a kínálkozó lehetőségekkel. Nem lazítunk, a VJM10-es fejlesztése folytatódik, és ez a jövő évi autó szempontjából is hasznos. Új elemeket küldünk a pályára, mindkét autónk megkapja a frissítéseket.”

A Force India tapasztaltabb pilótája, Sergio Perez az eddigi hat Szingapúri Nagydíján mindig pontot szerzett, természetesen most is ez lesz a célja:

“Általában is nagyon szeretem az utcai pályákat, ez pedig egészen különleges kör. Nem lehet hibázni, mindenütt ott a fal, egy hiba és vége. A cél természetesen a pontszerzés Szingapúrban, és persze az utána következő futamokon is. Bár lassan itt a szezon vége, fontos versenyek állnak még előttünk, mindent beleadunk, hogy megőrizzük a konstruktőri negyedik helyet.”