Bár Daniel Ricciardo a Red Bull saját nevelése, Max Verstappent pedig az F1-es bemutatkozása előtti évben szerződtette csak az energiaital-gyártó, a holland ifjonc egyértelműen a márka csodagyerekeként szerepel, amióta csak bekerült a sportágba.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nem olyan rég például azt mondta, legnagyobb F1-es álma az, hogy Verstappent a száguldó cirkusz történetének legfiatalabb világbajnokává tegyék.

“Másnap fel is hívtam Dietrichet, és mondtam neki, hogy láttam, miket nyilatkozott, ha nem fizet 10 millió dollárt, lelépek” – viccelt Ricciardo, amikor a spanyol El Confidencial erről kérdezte.

Komolyra fordítva a szót Ricciardo leszögezte, hogy nem zavarja a Verstappen-hájp, megérti a jelenséget:

“Őszintén szólva nem igazán érdekel, mi megy a sajtóban és a főnökeim verstappenes nyilatkozatait sem veszem fel. Én tudom, hogy jó a kapcsolatom a Red Bull-lal és mindig is lojális voltam. Mindig fairek voltak velem és azt is megértem, hogy a részükről miért szól minden Maxról. Ő a sportág történetének legfiatalabb versenyzője, a brand szempontjából ez jó sajtómegjelenést jelent. Tisztában vagyok vele, hogy végső soron ez is egy üzlet” – magyarázta, hozzátéve, hogy elégedett a helyzetével a Red Bullnál.

F1: Ricciardót nem izgatja a Verstappen-hájp 1

“Bizonyítom, hogy jó versenyző vagyok, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy Verstappen bármilyen téren is felülmúlna, még ha a médiában többet is foglalkoznak vele.”

Ricciardónak nincs is oka panaszra idén, hiszen míg a holland ifjoncnak borzasztó pechszériája van, futamai felén kiesett, addig az ausztrál ugyanilyen arányban állt a dobogóra, 12 versenyből hatszor a top3-ban zárt.