Max Verstappen korán kiállni kényszerült az ötödik helyről a 2017-es Belga Nagydíjon, miután a Renault-erőforrásában egy henger tönkrement. A szezon során ez már a hatodik be nem fejezett versenye a fiatal pilótának, és megnőtt az esélye egy esetleges rajtbüntetésnek a jövő heti Olasz Nagydíjra. A holland kétszer baleset miatt esett ki, míg Fernando Alonso összes (7) kiesését műszaki hiba okozta.

„A futamok fele kieséssel végződött. Ez hihetetlen, mondtam is a rádióban, hogy nem hiszem el, hogy ilyesmi megtörténhet. Persze az elején mondhatod, hogy ez csak balszerencse, de valójában Fernando ellen versenyzek a kiesések számát tekintve. Hihetetlen, egyáltalán nem vagyok boldog” – mesélte a holland.

„Csalódott vagyok, hogy kiestem, és sajnálom a szurkolókat, akik megvették a drága jegyet, hogy láthassanak, de 8 körrel később kiesek. Erre nincsenek szavak. Nem gondolok arra, hogy elhagyjam a csapatot, ezt nekünk kell megoldanunk. De egy topcsapatnál ilyen nem történhet.”

A fiatal pilóta tett néhány megjegyzést a jövőjével kapcsolatban. „Nem igazán aggódok, mi vár rám 2018-ban, csak be szeretném fejezni a versenyeket jó eredménnyel. Egész hétvégén keményen dolgozunk, és újra csak kiesünk. Ilyenkor nem a jövő évvel, vagy az az utánival foglalkozol.”

„Le kell ülnünk beszélgetni. Mindig beszélünk erről, de ebben a pillanatban nem vagyok boldog, és alig várom, hogy hazamenjek” – fejezte be Verstappen.

Az ifjonc keserűségét fokozhatja, hogy míg ő nem tudta befejezni a hazainak tekinthető futamát, csapattársa, Daniel Ricciardo újabb dobogós helyezést szerzett, a 3. lett Spában.