A Ferrari kedden bejelentette, hogy egy újabb évre hosszabbított Kimi Räikkönennel, ugyanakkor nem esett szó az év végén lejáró szerződésű Sebastian Vettel jövőjéről.

Bár a legtöbben egyetértenek abban, hogy hamarosan a négyszeres bajnok is aláír a maranellói csapattal, főképp, hogy állítólag az ő egyik feltétele volt a Räikkönennel való hosszabbítás, az olasz sajtóban azért felvetették, hogy Vettel igazából a Mercedeshez pályázik és legfeljebb egy évre akar hosszabbítani, ezért húzódik a dolog.

A Mercedes-főnök Toto Wolff egyik megjegyzése akár erre is utalhat:

“Az F1-ben egyértelműen szükség van rendes vészforgatókönyvre, B tervre. Még a szerződés sem feltétlenül jelenti azt, hogy minden úgy is marad. Változhatnak a körülmények. Jelenleg megvan az A tervünk és persze vannak egyéb forgatókönyvek is, ugyanis a pilótapiac elég képlékeny lesz 2018-ra és 2019-re. Ezért fontos, hogy legyen B és C terv is.”

Lewis Hamilton azért kétli, hogy Vettel a Mercedesnél kötne ki:

“Szerintem nagyon valószínűtlen, hogy ide jönne. Szerintem nem akar a csapattársam lenni. Én mindig nyitott vagyok, bárki ellen szívesen kiállok, ami nagyszerű. Csak a tényeket mondom: tudom, hogy nem akarna a csapattársam lenni, a csapat működése miatt nem lenne abban pozícióban, mint most” – mondta Hamilton, utalva arra, hogy a Ferrarinál Vettel egyértelműen az első számú versenyző.

Hamilton: Vettel nem akar a csapattársam lenni 1

Spában Räikkönen arról beszélt, hogy ő Vettel maradására számít: “Sebastian a legjobb csapattárs. Nagyon jól megvagyunk, szóval remélhetőleg minden marad, ahogy eddig volt.”

És hogy mikor tudjuk meg, mi lesz a némettel?

“Nem tudom, meglátjuk. Valamikor lesznek hírek. A hamarosan elég relatív, attól függ, kit kérdezünk” – mondta a négyszeres bajnok csütörtökön. “Most itt vagyunk, nincs hír, arra koncentrálok, hogy ne a hírekre koncentráljak, hanem a versenyre. És ugyanez igaz a jövő hétre is, szóval két héten belül ne számítsanak semmilyen hírre!”