A finn pilóta négyszer állhatott dobogóra, 116 pontot szerzett – 76-tal kevesebbet, mint vb-éllovas csapattársa, Sebastian Vettel.

“Személy szerint nem vagyok elégedett az eredményekkel” – mondta Räikkönen. “Versenyeket akarok nyerni, amikor csak lehet, a dobogón akarok állni, és ez idén nem jött össze túl sokszor.”

“Ami viszont a vezetést illeti, a tempóm megvan, szóval nem aggódom igazán. Csak arról van szó, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek végre.”

Räikkönen korábban világossá tette, hogy élvezi még a vezetést, nem akarja befejezni, és erről a Ferrari is tud. “Általánosságban nem vagyok elégedett a helyezéseinkkel, de ez van, nem tudok változtatni rajta.”

“Hogy ez elég lesz? Nem tudom. Valamikor hamarosan kiderül. A csapat tudja, hogy mit akarok, de rajtuk múlik, hogy a számukra legjobb megoldást válasszák.”

“Az egyetlen célom, hogy jól teljesítsek, csak ezért vagyok itt, semmi másért. Csak úgy itt lenni nem akarok. Amikor nem mennek jól a dolgok, nem olyan szórakoztató itt lenni, de a versenyzés már csak ilyen.”

“Nagyon sok mindenen múlik. A sebességünk megvan, de hiába vagyunk gyorsak, ha a többi részlet nem áll úgy össze, ahogy reméltük.”