A piros lámpák kialvása után mindkét Red Bull megelőzte Lewis Hamilton Mercedesét az első kanyarban, aki besorolt csapattársa, Valtteri Bottas mögé. Azonban Verstappen – akinek már az első kanyarban is figyelnie kellett, hogy bele ne rohanjon Kimi Räikkönen Ferrarijába – blokkolta a kerekeit a második kanyarban, és belecsúszott ausztrál csapattársa autójába.

„Valaki eltalált” – szólt bele Ricciardo a rádióba. „Az volt, akire gondolok? *** vesztes.”

Verstappen 10 másodperces büntetést kapott az eset miatt.

„Egy pillanatig sem volt előzési helyzet” – mesélte Ricciardo az NBC-nek. „Ez hiba volt. Nem volt semmi hely, mert Valtteri védte a belső ívet. Nem tudtam mit csinálni, haladtam a saját ívemen. Egyértelmű, hogy megbüntették, ennyi, nyilvánvaló, hogy kinek a hibája, de ez az én versenyemen már nem változtat.”

„Ez nem rajtam múlt, így soha nem lehet visszaszerezni a pozíciód a kettes kanyarban. Ez egyszerűen megvalósíthatatlan. Ez a fiatalság” – mondta az ausztrál.

F1: Verstappen szánja-bánja az ütközést 1

Amikor arról kérdezték, hogy csapattársa tapasztalatlansága okozta-e a balesetet, Ricciardo így felelt: „Ez túl szépen hangzik. Ez nem az, inkább éretlenség, ez a megfelelő szó erre. Frusztráló, hogy két kanyar alatt vége lett. Szerettem volna versenyezni, ilyennek nem lett volna szabad megtörténnie.”

Arról, hogyan kerülik el az ilyen eseteket a jövőben, az ausztrál így vélekedett: „Nyilván a csapat és én is megtesszük a tőlünk telhetőt. Nem sok dolgot lehet erről igazából mondani, de megbeszéljük. Nem szereti [Verstappen], ha a csapattársa elé kerül. Amatőr hiba volt” – zárta Ricciardo.

A végül ötödikként beért holland is megszólalt az ügy kapcsán, bocsánatot kért mindenkitől:

„Persze, hogy nem ezt akartam. Az egész az első kanyarban kezdődött, jól rajtoltam, de Bottast elkerülve szélesen fordultam és tempót veszítettem. Egymás mellett érkeztünk a kettes kanyarba, és elég későn fékeztünk, hogy beférjünk a másik előtt. Próbáltam belül maradni, de a kerekek blokkoltak , és sajnos összeértem Daniellel az autója leggyengébb pontján, oldalt” – mondta Verstappen.

„Persze próbáltam elkerülni Danielt, de nem sikerült. Sosem szándékoztam nekimenni bárkinek is, főleg nem a csapattársamnak. Pont Danielnek – mindig tudunk egy jót nevetni vele. Nem volt szép, bocsánatot kérek tőle és a csapattól is, ugyanis jó eredményt is elérhettünk volna. Megbeszéljük majd Daniellel a helyzetet négyszemközt” – zárta Verstappen.

Christian Horner, a Red Bull így értékelt: „Verstappen a határon ment, hibázott. Ez ma sokba került neki, a csapatnak és Danielnek is. Nem ezt szeretnénk. De Max bocsánatot kért és elismerte, hogy hibázott. A csapat ezt elfogadta, és szerintem Daniel is el fogja” – mondta Horner.