Felhőtlen időben zajlott szombat délután a 2017-es Magyar Nagydíj időmérője, 60 fokot közelítő pályahőmérséklettel. A végig szoros időmérőn végül Sebastian Vettel örülhetett a legjobban, új pályacsúcsot felállítva.

Sebastian Vettel

“Az autó egész nap rendkívül jó volt, elég sokat tudtunk fejlődni mára. Szeretem a pályát is, és az időjárás is segített. Örülök, hogy sokan néznek bennünket a helyszínen. Élvezetes volt az autó vezetése, az első sorból rajtolunk, már várom a holnapot.”

“Keményen dolgozunk, az előző futam nem sikerült valami jól, de ez most nem számít. Itt vagyunk, és a lehető legjobbat próbáljuk magunkból kihozni. Lépésről lépésre haladunk, örülök annak, ahol tartunk a csapattal. Emlékezzünk, hol tartottunk 12 hónapja, nagy utat tettünk meg előre. Köszönjük a szurkolók támogatását és hitét, már szombaton jó elérni ilyen eredményt, de a vasárnap a legfontosabb. Ma még nem nyertünk, de nagyon örülünk az eredménynek.”

“Versenyezni akarok, és a legfontosabb hogy sikeresek legyünk ezen a pályán, boldoggá téve ezzel az itteni, az olasz és német szurkolókat.”

Vettel: Fenomenális volt az autó 1

Kimi Räikkönen

“Nem volt túl jó a köröm, az eleje és a vége jól sikerült, a sikánból kifele úszott el kissé. Így is meglett a második hely, de kicsit csalódott vagyok. Meglehetett volna a pole is, de így sikerült. Ha az időket nézzük, akkor fekszik az autónak a pálya, de nem volt könnyű napunk. A mai eredménnyel elégedettek lehetünk, én is és az autó is javultunk az időmérőre, jobb lett a kezelhetősége. Holnap hosszú verseny lesz, fenn kell tartani ezt az eredményt.”

Valtteri Bottas

“Egész hétvégén gyors volt a Ferrari, tudtuk, hogy szoros lehet az időmérő, nem lesz könnyű győzni. Sajnos nem is sikerült most legyőzni őket. Az autójuknak jobban fekszik a pálya, holnap azonban meglátjuk mi lesz.”