A Renault a két korábbi, 2012-es autóval teljesített privát teszt után jövő szerdán a Hungaroringen a hivatalos közös teszten a 2017-es modelljébe ülteti Robert Kubicát. Bár a francia csapatnál hangsúlyozzák, hogy ez egyáltalán nem jelenti az idei visszatérést, sőt még a 2018-as ülés sem garantált a 32 éves lengyel számára, az biztos, nagyon sokan szívesen látnák újra a 2011-es ralibalesete után kipottyant versenyzőt.

Kubica kortársa, a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton is ezt a tábort erősíti:

“Nagyon örülök, hogy ott lesz a teszten, nagyon figyelem majd, hogyan megy neki. Ha fizikailag képes rá, nagyszerű lenne, ha visszatérne! Nyers, veleszületett tehetsége van, nagy kár az F1 számára, hogy nincs velünk.”

“Robert az egyik leggyorsabb pilóta, aki ellen valaha is versenyeztem. Ha ma is itt lenne, szerintem versenyben lenne a bajnoki címért, vagy már világbajnok is lenne. Kevés igazán kiemelkedő versenyző van. Vannak, akik jobbak a többieknél, de még mindig nem a legnagyobbak, aztán vannak az olyan különleges tehetségű versenyzők, mint ő” – magyarázta a Mercedes angolja a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján.