“Nem titok, hogy az autónknak elvileg nem igazán fekszenek a kanyarokkal tűzdelt, rövid egyenesekkel rendelkező pályák, mint Monaco, a Hungaroring és Szingapúr. Ugyanakkor hiszem, hogy minden hétvégén születhet meglepetés, ebben bízom erre a hétvégére” – mondta Felipe Massa.

Massának különleges kapcsolata van a Magyar Nagydíjjal és Budapesttel, hiszen a 2009-es időmérőn itt szenvedett életveszélyes sérülést, amikor fejen találta egy, a honfitársa, Rubens Barrichello Brawnjából kipattant rugó, majd a Honvéd kórházban ápolták, hozták helyre, míg odakint szorítottak érte a szurkolók.

“Mindig nagy öröm Magyarországon versenyezni. Számomra fontos hely ez a szurkolók és a balesetem miatt. Az ottaniak nagyon szeretnek, én is szeretem a helyet, nagy öröm visszatérni Budapestre.”

A brazil veterán csapattársa, Lance Stroll is jó kedvvel érkezik:

“Zsinórban a harmadik pálya, ahol már versenyeztem korábban, szóval tudom, mire számítsak. Tavaly a Forma-3-mal jártam ott, dobogós voltam, szép emlékeim vannak. Bár Monacóhoz hasonlóan szűk, kanyargós pálya, szerintem jó versenyhelyszín. Nekem nagyon tetszik a pálya, főleg a második szektor, ami viszonylag gyors és egymást követik a jobbosok-balosok. Összességében nagyszerű pálya, Budapest pedig egy frankó város, ahol már korábban is jól éreztem magam.”