Sergio Perez immár hatszor indult a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Sauber, a McLaren és a Force India színeiben, de a mexikói pilótának igen gyenge az eredménylistája a Hungaroringen, mindössze egyszer, 2013-ban ért be a top10-ben, egy 9. hellyel két pontocskát szerzett nálunk.

A mexikói pilóta tavaly nyár óta szinte óramű pontossággal hozza a pontokat minden hétvégén, ezért nálunk is ezt akarja továbbvinni, szeretné már egy igazán jó eredménnyel megtörni a hungaroringi átkot.

“A nyári szünet előtt mindenki szeretne jó eredményt, hiszen sokat kell várni, mire újra autóba ülhetünk. Valamiért a Hungaroring az évek során nem volt kedves hozzám, itt az ideje, hogy helyretegyük a dolgot” – mondta.

“Szerintem gyorsak lehetünk majd. Idén minden típusú pályán jól mentünk, szóval Magyarországtól sem kell tartanunk. Én szeretem a pálya kanyargós jellegét – utcai pályára emlékeztet – és ha az ember elkapta a ritmust, nagyon élvezetes rajta vezetni. Előzni nem könnyű, szóval az időmérőn hozni kell az eredményt, különben húzós verseny vár az emberre vasárnap” – tette hozzá.

F1: Perez megtörné a hungaroringi átkot 1

Perez csapattársa, Esteban Ocon sokkal jobb előzmények birtokában érkezik hozzánk:

“Imádom Budapestet és a Hungaroringet. Az egész versenynaptárból ez a legkedvencebb pályám. A Forma-3-ban különleges hétvégéim voltak itt két győzelemmel és egy dobogóval, a GP3-ban pedig két dobogós helyezést szereztem a pályán. Egyszerűen nagyon kielégítő itt vezetni, ha megvan a ritmus, akkor nagyszerű érzés, ahogy nekidőlünk az autóval, támadjuk a kerékvetőket. Ez a pálya nagyon fekszik a vezetési stílusomnak!”