Kétség sem fér hozzá, hogy a Red Bull-os Max Verstappen a Forma-1 elmúlt pár évének egyik legizgalmasabb jelensége, a még mindig csak 19 éves holland tehetség máris a nagyokkal “játszik”, kora miatt pedig még igen hosszú és sikeres jövő várhat rá.

Az ifjonc belemenős, a tekintélytiszteletet mellőző, lehetetlen helyeken is előzésekkel próbálkozó stílusa egyeseknek ugyan nem tetszik, de egyértelműen van benne valami különleges, többször is korábbi legendákhoz, elsősorban Ayrton Sennához hasonlították őt.

Most ezt tette az 1994-ben elhunyt brazil egykori csapattársa, Gerhard Berger is:

“Az én időmben messze Ayrton Senna volt a legjobb versenyző, talán minden idők legjobbja volt. Most Max Verstappen nyűgözött le az előzési képességeivel, főképp az első körön. Más pilóták rendszeresen eltörik az első szárnyukat, de nem Verstappen. Ugyanolyan fából faragták, mint Sennát” – mondta a pályafutása során a Benettonnál, a McLarennél és a Ferrarinál is megfordult osztrák.

F1: Verstappent Sennához hasonlítja a legenda 1

Berger, Alesi és Senna az 1990-es Monacói Nagydíjon

A tízszeres futamgyőztest arról is megkérdezték, ki volt a legkellemetlenebb és legkedvesebb csapattársa az F1-ben.

“A legkellemetlenebb Nigel Mansell volt (1989-ben). Rendes fickó, de nem tudtam bízni benne. Egyszer megkérdezte, én mennyit keresek, megmondtam, aztán visszakérdeztem. Ő hirtelen már nem is emlékezett, mi van a szerződésében.”

“A legjobb kapcsolatom Sennával és Jean Alesivel volt. Jeannak óriási szíve van. Hihetetlenül kezelte az autót, változékony körülmények között pedig verhetetlen volt. Mégsem nyert soha bajnoki címet. Elképesztő és kár érte” – mondta a Tyrrell-, Benetton-, Ferrari-, Sauber- és Prost-pilóta franciáról.