A tavaly a konstruktőri bajnokság ragyogó 4. helyén végző Force India 2017-nek az évek óta náluk vezet Sergio Perezzel és a Mercedes-nevelt Esteban Oconnal vágott neki az idénynek. Bár a tapasztalt mexikóinak és a francia ifjoncnak volt egy-két balhéja idén, az ebben a szezonban is versenyképes autóval igen szépen gyűjtötték a pontokat.

Oconnal tavaly több évre írtak alá, Perez viszont egészen októberig húzta a dolgot és csak egy újabb évet vállalt a silverstone-i alakulatnál, így újra nyitott a jövője. A tulajdonos-főnök Vijay Mallya igyekszik gyorsan rendezni a kérdést:

“Már meg is kezdtük a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat. Amikor új pilótát igazolnék, szeretem későre hagyni, amikor a meglévőt szeretném megtartani, szeretem korán intézni. Checo egy igen tehetséges és tapasztalt versenyző. Nem is kérdés, hogy örülök neki, hogy Esteban hajtja őt.”

 

Elvileg a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés 2017 végén, Mallya ehhez a két csapathoz elengedné Perezt vagy Ocont, de úgy véli, máshova nem is lenne érdemes menniük.

“Szeretném hinni, hogy jól érzik magukat a versenyzők ennél a csapatnál. Jó autót adunk nekik. Ha adódik egy Mercedes- vagy Ferrari-ülés, nyilván kapnak a lehetőségen, én nem is állok az útjukba, de ezeken kívül szerintem miénk a(z elérhető) legjobb autó. Olyan környezetet biztosítunk számukra, hogy nyugodtan versenyezhetnek, élvezhetik a csapattal, a kollégákkal közös munkát. Miért is akarnának váltani?”

F1: Már tárgyalnak Perez szerződéséről 1

Mallya kiemelte, hogy a Mercedestől kapott Ocon a várakozásokat felülmúlóan gyorsan találta meg a helyét és vette fel a ritmust:

“Esteban igazán jól felvette a tempót és gyorsabb, mint vártam, fantasztikus! Télen nehéz döntést kellett hoznunk, kit is igazoljunk. Csak újoncok voltak a piacon, de a jól választottunk. Esteban csakis érettebb és jobb lesz. Tudjuk, milyen fontos a tapasztalat, és minél több tapasztatlatot szerez, annál jobb lesz. A tehetsége megvan, ezt már bizonyította. Örülök, hogy több évre szóló szerződést kötöttünk vele, rendszeres pontszerzést várok tőle.”