Kilenc évvel azután, hogy a ralizás Schumacherje, Sebastien Loeb a Red Bullnál tesztelt, az energiaital-gyártó újabb ralisztárnak, Loeb egykori csapattársának, az azóta a Volkswagennel négy világbajnoki címet szerzett Sebastian Ogier-nek is hasonló lehetőséget adott.

A formaautós múlttal egyáltalán nem rendelkező 33 éves francia versenyző számára gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy Forma-1-est vezethetett, egészen pontosan a 2011-ben a Red Bullnak konstruktőri bajnoki címet, Sebastian Vettelnek egyéni sikert hozó RB7-est. A helyszín az ausztriai Red Bull Ring volt.

F1: Ralivilágbajnokot ültetett autóba a Red Bull – videó 1

“Gyerekként Sennának szurkoltam, ő volt a bálványom és természetesen arról álmodoztam, hogy egy nap én is vezethetek egy ilyen autót. Ahhoz, hogy versenyzőként élvezd a vezetést, kell a sebesség, a Forma-1-es pedig a leggyorsabb autó, amit az ember vezethet, szóval minden pilóta szeretné ezt megtapasztalni egy napon” – magyarázta Ogier, aki 100 km-t tett meg a 12 futamgyőzelmet és 27 egyéb dobogós helyezést gyűjtő modellel.

“Ma valóra vált egy álmom. Lenyűgöző volt, és természetesen nagy felfedezés volt számomra, egészen más autó, mint amiket eddig vezettem. Borzasztóan élvezetes volt, az autó villámgyors, mégis magabiztosan éreztem magam benne. A kipörgésgátlóval játszottam is egy kicsit, fokozatosan lejjebb vettem, a végére teljesen ki is kapcsoltam. Érdekes volt, mennyire ideges az autó nélküle és hogy mennyire finoman kell bánni olyankor a gázzal. Igazán élvezetes volt!”