Silverstone-ban vasárnap röppent fel a pletyka, miszerint a Magyar Nagydíjra a Red Bull szerződést bont Carlos Sainzcal, és a Toro Rosso spanyol versenyzője a Hungaroringen már Jolyon Palmer helyén vezet majd a Renault-nál.

A hírt aztán minden érintett cáfolta.

“Nagyon furcsa lenne, ha nekem nem szóltak volna erről. Legjobb tudomásom szerint a Toro Rosso pilótája vagyok” – mondta Sainz a spanyol Movistarnak.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul még egyértelműben fogalmazott: “Sainz biztosan nem veszi át Palmer helyét a Magyar Nagydíjon.”

F1: Sainz sem tud róla, hogy a Renault-hoz menne 1

A Red Bull-fejesek szintén kizárták a hungaroringi cserét, bár úgy tűnik, nyitottak Sainz elengedésére.

“Sok minden megjelent a sajtóban, de Carlos a Toro Rossónál lesz Magyarországon. Pillanatnyilag az feltételezem, hogy a szezon fennmaradó részében is velünk lesz” – nyilatkozta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.

“A jelenlegi tudásom szerint Carlos Sainz nálunk versenyez majd Magyarországon” – állította a Toro Rosso-főnök Franz Tost.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner felvetette Sainz “eladását”:

“Carlos szerződése a jövő év végén jár le. Ha valamelyik csapat szeretné őt és hajlandó komoly ajánlatot tenni, készek vagyunk megfontolni azt. De erősen kétlem, hogy erre sor kerülne a Magyar Nagydíjig.”

Palmer menesztése ugyanakkor Sainz nélkül is téma, vannak, akik szerint a Saubernél a perifériára szorult Pascal Werhleint ültetnék a helyére, míg az angol a svájci csapathoz menne, gyakorlatilag versenyzőt cserélne a Renault és a hinwili alakulat.