A Brit Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában a mercedeses Lewis Hamilton feltartotta a haasos Romain Grosjeant, az ügyet vizsgálat alá is vonták, azonban a stewardok úgy ítélték meg, hogy a hazai pályán végül pole-t szerző angol nem akadályozta a franciát, nem lett büntetés.

Grosjean utólag azt mondta, szerinte egyértelmű, hogy 3-4 tizedet veszített Hamilton miatt, a versenybírók döntésénél pedig szempont lehetett, hogy a Mercedes versenyzője a bajnoki címért küzd, kettős mércéről volt szó.

A Mercedes csapatfőnöke keményen visszaszólt a francia “nyavalygós” pilótának, aki szerinte “örülhet, hogy még a Forma-1-ben versenyezhet”.

“Vannak, akik állandóan nyavalyognak. Most is csak a panaszkodás megy. Nem is szeretném ezt kommentálni” – kezdte Wolff, aki azért csak kommentálta Grosjean szavait.

“Amikor Romain Grosjean nekiáll büntetéseket követelni más versenyzőknek, jobb, ha megnézzük az ő múltját. Örülhet, hogy még a Forma-1-ben versenyezhet” – utalt arra, hogy 2012-13-ban számos incidense volt a franciának.

F1: A Merci-főnök csúnyán beszólt Grosjeannak 1

A Haas főnöke, Günther Steiner természetesen kiállt saját pilótája mellett, szerinte is kettős mércét alkalmaztak a versenybírók:

“Tegyük fel magunkban a kérdést, hogy mit tettek volna, ha Romain csinálja ugyanezt Hamiltonnal! Szerintem megvan a válasz. Mondhatják, hogy Hamilton büntetése nem javítana Romain pozícióján, persze, ezt én is tudom. De ha mi tartottuk volna fel Hamiltont, minket büntettek volna, akkor mehettünk volna a rajtrács végére, lehetséges pontokat veszítettünk volna. Mindenkinek van vesztenivalója, szóval ne csináljunk már ilyeneket!”

“Hamilton világbajnok, jobb ő ennél, mi szüksége van arra, hogy feltartson valakit? Aztán amikor meg előtte van valaki, az máris katasztrófa.”

F1: A Merci-főnök csúnyán beszólt Grosjeannak 2

“Egyenlőbben kellene kezelni ezeket a dolgokat, hiszen mindig az a téma, hogyan kellene összébb rázni a mezőnyt. Ha két kasztot teremtünk, akkor sosem leszünk közelebb. Van az egyik kaszt, amelyik a kedve szerint csinál, amit akar, meg van a másik. Valahogy sosem egységesek a büntetések, mindig arról szól, ki kicsoda.”