Billy Monger ezt a hétvégét Lewis Hamilton és a Mercedes-csapat vendégeként tölti Silverstone-ban. A 18 éves fiatal még áprilisban sérült meg egy szörnyű balesetben, egy F4-es versenyen. A versenyző mindkét lábát amputálták az eset után, 11 héttel később azonban már újra egy versenyautóban ült.

A motorsportok nagy családjában sokakat megérintet a pilótával történt baleset és anyagi és erkölcsi támogatásukról biztosították az ifjoncot. Jenson Button volt talán a legfőbb támogató, de Lewis Hamilton is kivette a részét. Úgy tűnik, nem egyszeri fellángolás volt ez a brit bajnoktól, mert a hétvégén zajló nagydíjra meghívta Billyt családjával együtt.

A Mercedes versenyzője úgy nyilatkozott, hogy szörnyen érezte magát, amikor hallott Billy balesetéről, majd hozzátette, hogy komoly inspirációt jelent a fiatalember hozzáállása.

„Természetesen figyelemmel kísértem a vele történteket, amelyek, azt gondolom, mindenki szívét összetörték, látva hogy ilyen dolgok megtörténhetnek. Engem személyesen is megérintett, amikor visszaemlékeztem, hogy pontosan abban a kategóriában voltam, ahol ő, és ő is ugyanúgy küzd az álmaiért, hogy eljusson a Forma-1-be, ami egy pillanat alatt semmivé vált, pedig nem is az ő hibája volt. Nagyon megrázó volt.”

Különleges vendéget fogadott Hamilton 1Hamilton azt is elmondta, hogy gyakran kérdezik tőle, honnan veszi a motivációját, mi hajtja előre, Billy Monger esete egy ilyen dolog számára:

„Számos különféle dolog inspirál, olyan emberek, akik csodálatos dolgokat tesznek szerte a világon, ő is egyike ezeknek. Most jött ki a kórházból, a hét elején még műtétje volt, ma pedig itt van. A gondolkodása, a mentalitása oly sok embert inspirál, akiknek gondjaik vannak, akár fogyatékosság, akár balesetük volt, és még engem is.”

„Remélhetőleg valamikor be tudom majd ültetni az autómba, mert biztos vagyok benne, hogy szeretné kipróbálni. „

Hamilton kifejtette, szerinte ugyanolyan sikerek várhatnak rá, mint Alex Zanaridra, aki szintén elvesztette mindkét lábát és sikeres autóversenyző maradt, majd kerekes-székesként szerzett aranyérmeket. „Tudom, hogy ez a srác is ugyanígy fogja csinálni”.