A Forma-1-es Brit Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén a két Mercedes-pilóta zárt az élen, Valtteri Bottas délelőtt és délután is “verte” Lewis Hamiltont, igaz, minimális, egytized alatti különbséggel.

A négyszeres silverstone-i győztes Hamilton nagyon elégedett volt az első nappal, az pedig egészen lenyűgözte, milyen élmény a 2017-es, jelntősne nagyobb leszorítóerejű autóval venni a pálya legendás gyors kanyarjait:

“Nagyon jól indult a hétvége és igazán nagyszerű újra itt lenni Silverstone-ban. A pálya egyszerűen hihetetlen az új autókkal. Eddig is a világ egyik legjobb pályája volt, de a mostani autóval fenomenális tempóval lehet venni a kanyarokat, a létező legjobb hullámvasút!”

“Végigvittük a munkát az edzéseken, elvégeztük a balansz finomhangolását, szerintem jól állunk már az elején. Persze van még hova fejlődni, de nagyon jó alapokról indulunk.”

Bottas gyakorlatilag szóról szóra ugyanazt mondta a pénteki munkáról és a jó alapokról, mint csapattársa, és abban is egyetértett Hamiltonnal, hogy a 2017-es autókkal kész élvezet Silverstone-ban vezetni:

“Egyértelműen lenyűgözött az új autóval való vezetés itt, a gyors kanyarok sokkal gyorsabbak, mint ezelőtt. Nagyon élvezem, igazán jó móka volt, alig várom a holnapot. Sokkal jobban lehet érezni az erőhatásokat, jobban megterheli a testet, jelentős változás tavalyhoz képest, de úgy gondolom, készen állok erre.”