A mezőny jelenlegi versenyzői – Lewis Hamilton kivételével – mellett a szerdai londoni Forma-1-es dzsemborin ott volt a 2009-es világbajnok Jenson Button és a 2016-os szezon végén váratlanul visszavonult tavalyi győztes, Nico Rosberg is.

Az aktuális világbajnok a bajnoki kupával érkezett a megjelenésre, de elárulta, hogy néhány nappal ezelőtt nem tehette volna meg ugyanezt:

“Nagyon különleges számomra (a kupa), de nemrég komoly ijedséget okozott, mert amikor elküldtük Goodwoodba (a két héttel ezelőtti Sebességfesztiválra, ahol Rosberg is F1-es bemutatót tartott – a szerk.) – a legkomolyabb biztonság mellett – elveszett. Öt napig nem volt meg. Nagyon sokat jelent számomra, szóval húzós napjaim voltak, de már megvan. Elveszett, elveszett a postán, de most már minden rendben, nagyon örülök.”

Rosberg – akit a szurkolói tömeg meglepően jól fogadott az előzményekhez, Lewis Hamilton tavalyi legyőzéséhez képest – azt mondta, talán a hétvégi Brit Nagydíjon is ott lesz:

“Nem tudom. A bakancslistámmal haladok, pénteken Wimbledonban leszek, ugyanis gyerekkorom óta nagy teniszrajongó vagyok, aztán vasárnap Silverstone, után pedig megyek Kaliforniába a Szilícium-völgybe.”

A kérdésre, hogy szerinte ki nyeri a vasárnapi versenyt, Rosberg azt mondta, ismerve a Mercedes nagyszerű munkáját és Hamilton korábbi eredményességét, az angolnak adja a futamot, a világbajnokságot illetően viszont az utolsó versenyig tartó küzdelmet jósolt.