Míg a Forma-1 vezetői szerdára sosem látott rendezvényt hoztak össze London központjába, amelyen a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari, a Williams, a McLaren és a Renault utcai bemutatói mellett az összes csapat aktuális autóit és versenyzőit is láthatta a közönség, Lewis Hamilton egyedüliként távol maradt, a hazai közönséggel való találkozás helyett Görögországban töltött két napot, bulizott.

A háromszoros világbajnokot a londoni rendezvényen többször is kifújolta a közönség egy része, amikor ő került szóba, és a paddockban is értetlenség övezte a különcködését. A Brit Nagydíj előtti csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatón természetesen nem kerülhette el a távolmaradására vonatkozó kérdéseket.

Bár láthatóan nem örült a témának, így magyarázta, miért nem volt ott tegnap:

“Mindenki maga dönthette el (ott lesz-e vagy sem). Én úgy éreztem, hogy nagyon intenzív szezonom volt eddig és a lehető legjobban fel kell készülnöm erre a hétvégére. Első a bajnokság, szorosan második a hazai verseny. Úgy érzem, a lehető legjobban felkészültem. Mindenkinek megvan a maga véleménye, de szoros az idény, én pedig igyekszem felkészülni az előttem álló küzdelemre. Imádom ezt a nagydíjat. Szerintem a tegnapi napnak nincs köze ahhoz, mennyit is jelent nekem ez a futam.”

“Vannak akik úgy spórolják össze a pénzt, hogy eljöhessenek erre a versenyre, és a korábbi években láthatták már, hogy mennyire tisztelem és nagyra értékelem őket. Ez nem változott.”

F1: Hamilton elmondta, miért hagyta ki Londont 1

“Úgy gondolom, hogy mindent megteszek, hogy kapcsolatot teremtsek a közönséggel. A szurkolók jelentenek számomra mindent. Nemrég jártam egy gyermekkórházban a betegeknél, akik nem jöhetnek el a versenyre, arról persze nem írt a sajtó, de számomra fontos az ilyesmi.”

“A múlt héten szóltam a szervezőknek, hogy nem jövök. Beszéltem Totóval, tájékoztattam a csapatot is, mindenki nagyon megértő volt.”

Újságírói kérdésre Hamilton tisztázta, hogy nem a képmásának használatát illető jogi akadályok miatt nem vett részt az F1 Live Londonon: “Szerintem a rendezvényen is használták a képmásomat, ezzel nem volt probléma.”

Felröppent, hogy az angol versenyző a csapatra, pontosabban Toto Wolff csapatfőnökre haragudott meg, amiért nem sokkal a bakui balhé után az osztrák részt vett a rivális Sebastian Vettel svájci 30. születésnapi buliján, Hamiltont erről is megkérdezték: “Ezen csak nevetni tudok, ennél hülyébb kérdést még nem kaptam.”

A kérdésre, hogy a legközelebbi hasonló F1-es eseményen ott lesz-e, így reagált: “Majd akkor eldöntöm”. A mellette ülő másik három pilóta egyszerű igennel felelt ugyanerre.

F1: Hamilton elmondta, miért hagyta ki Londont 2