A Forma-1 vezetői tegnapra példátlan rendezvényt hoztak össze Londonba, a Trafalgar téren és környékén a sportág történetében versenyhétvégén kívül első ízben volt együtt minden csapat és majdnem minden aktív pilóta.

A hiányzó Lewis Hamilton volt, a háromszoros világbajnok angol pilóta Görögországban bulizott inkább, távolmaradását viszont senki nem vette jó néven.

“Meghívtuk a csapatokat és a versenyzőket, hogy legyenek velünk az F1 Live London rendezvényen, és az összes csapat és 19 pilóta fantasztikusan is reagált” – mondta a Forma-1-et szervező FOM szóvivője szerdán, utalva Hamiltonra.

Hamilton neve hallatán az éljenzés, tapsolás mellett többször füttyök, huhogások törtek fel a tömegből, huhogtak, amikor az 1996-os világbajnok Damon Hill a Brit Nagydíj trófeáját bemutatva arról beszélt, hogy vasárnap talán láthatják majd Hamiltont a magasba emelni azt, és akkor is, amikor a rendezvény vége felé – az amúgy igen jól fogadott – Nico Rosberg beszélt a színpadon a két bajnoki riválisról, Hamiltonról és Sebastian Vettelről.

Bár Hamilton hajszálnyival nagyobb ovációt kapott, még Rosberget is meglepte, mennyien éljenezték Vettelt is: “Meglep, mennyi szurkolója van itt Sebastiannak” – jegyezte meg.

És hogy miért nem volt ott Londonban Hamilton? “Lewis úgy érzi, olyan kemény a bajnoki küzdelem, hogy szüksége volt egy kis pihenésre” – magyarázta szűkszavúan a csapatfőnök, Toto Wolff.

A brit bulvárlap Daily Mail úgy véli, ennél több van a háttérben, Hamilton állítólag megsértődött Wolffra és a Mercedesre, amiért a csapat talán Vettel szerződtetésére készül. A négyszeres világbajnok egyelőre még nem írt alá a Ferrarival 2018-ra, Valtteri Bottas mercedeses szerződése is csak az idei évre szól, így ha valószínűtlen is, nem zárható ki a dolog.

Hamilton állítólag azt vette legrosszabbul, hogy Wolff nemrég ott volt a nagy rivális Vettel 30. születésnapi buliján Svájcban, nem sokkal azután, hogy a páros komoly incidensbe keveredett a bakui versenyen.