Silverstone tulajdonosa, a BRDC kedden jelentette be, hogy aktiválja a pálya szerződésében szereplő kilépési záradékot, így jelen állás szerint 2019-ben rendeznek utoljára futamot a pályán. A Red Bull-főnök Christian Horner szerint ez nem volt túl okos döntés.

“Silverstone csodálatos pálya, a csapatok és a pilóták imádnak versenyezni rajta” – mondta Horner. “De ezzel a döntéssel elképzelhető, hogy megnyitották az utat egy londoni Brit Nagydíj előtt.”

“Silverstone-nak kicsit óvatosabbnak kellene lennie azzal kapcsolatban, hogyan tárgyal, mert könnyen a pad alá eshet. A menedzsment aláírt egy szerződést, és tudta, mit vállal ezzel. Nem kellett volna aláírni, vagy valaki nagyon elszámolt valamit.”

“Elköltöttek egy kisebb vagyont a bokszokra is, csak éppen rossz helyre tették őket. Nagy-Britannia legnagyobb múltú pályáján most van egy paddock, amelynek abszolút semmilyen hangulata sincs. Nagyon komoly hibákat követett el a vezetés.”

“Személy szerint örülnék, ha a Brit Nagydíj Silverstone-ban maradna, de a megkérdőjelezhető döntések után friss szemmel kellene megvizsgálni, hogyan is kellene és lehetne működtetni a pályát.”