Lewis Hamilton két gyengébb hétvégén van túl, az Azerbajdzsáni Nagydíjon csak az 5. lett a fejvédő kerete kényszerű cseréje miatt, míg a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjon sebességváltó-csere miatti büntetés után csak a 8. helyről rajtolt és a 4. helyen ért be egy küszködős, gumiproblémákkal nehezített futam végén.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Red Bull Ring-i verseny végén sajnálkozását fejezte ki Hamilton rossz sorozata miatt, de bízik benne, hogy a most következő hazai versenyén, a Brit Nagydíjon már nem lesznek gondjai az angolnak:

“Úgy gondolom, Lewisnak rendesen kijutott a balszerencséből. Cserben hagytuk a fejvédő kerettel, cserben hagytuk a sebességváltóval. Itt az idő, hogy összekapjuk magunkat, remélhetőleg már Silverstone-ban. Lewisnak nem volt valami jó szériája mostanában. Ezen a futamon gond volt az autóval és a gumikkal, előtte a sebességváltót kellett cserélni, azelőtt meg ott volt a fejvédős gond. Itt az idő, hogy megváltozzanak a dolgok, hogy újra lendületbe jöjjön.”

Wolff szerint a bakui és spielbergi gyenge eredmények, Sebastian Vettel immár 20 pontos előnye ellenére Hamilton nagyon is versenyben van még a bajnoki címért.

“Lewis nagyon is versenyben van. A bajnokság felénél sem járunk, 275 pontot lehet még szerezni. A célunk, hogy a lehető legeredményesebben vághasson vissza Silverstone-ban.”