Lewis Hamiltonnak nem alakult jól az ausztriai hétvége, a háromszoros világbajnok eleve rosszkedvűen érkezett a Red Bull Ringre, miután igazságtalannak érezte, hogy a Bakuban őt meglökő Sebastian Vettel ellen az FIA nem tett további lépéseket, majd ezt tetézte, hogy sebességváltó-csere miatt öthelyes rajtbüntetést kapott, így csak a 8. helyről indult és 4. lett, miközben a ferraris német a 2. lett és tovább növelte az előnyét a bajnokságban.

Hamiltonnak közvetlenül a futam után láthatóan megszólalni is nehezére esett:

“Mindent beleadtam, de csak a futam végéből meríthetek valami vigaszt. Nehéz hétvége volt ez számomra. Van most pár pihenőnap, aztán jön Silverstone, jó lesz a hazai közönség előtt versenyezni, tiszta lappal kezdeni” – mondta.

Az angol később a brit Sky Sportsnak azért bővebben is nyilatkozott, nem is tagadta, hogy rossz a hangulata, megértést kért:

“Fontos, hogy a nézők és a sajtó is egy kicsit türelmes legyen a pilótákkal. Jó eredmény nélkül nem leszek jókedvű. Ha az ember mindent feláldoz, hogy a maximumot hozza, de a dolgok ellene fordulnak, akkor nem lehet mosolyogni. Az azt jelentené, hogy nem izgat a dolog, pedig engem nagyon is érdekel.”

“Vannak fájdalmasabb napok, vannak könnyebbek. Amikor cikket írnak, kommentelnek, kérem, gondoljanak erre! Nem arról van szó, hogy hálátlan vagyok vagy ilyesmi. Egyszerűen csak a küzdelem hevéről van szó, amit imádok, amit a csapat is imád. Meg akarom nyerni ezt a bajnokságot. Jelenleg 20 pontos hátrányban vagyok, de nagyon hosszú még az idény, és egy verseny alatt fordulhat az állás.”