Az elmúlt hetekben többször volt téma, hogy a pálya tulajdonosa, a British Racing Drivers’ Club érvényesítené azt a záradékot, amely lehetőséget ad a hosszú távú szerződés 2019-es felbontására. A BRDC az egyre emelkedő jogdíjjal és a veszteségek növekedésével indokolta a tervezett lépést.

Brit Nagydíj a világbajnokság kezdete, vagyis 1950 óta minden évben szerepel a naptárban, 1987 óta Silverstone a házigazda.

“Meg lennék lepve, ha valóban elveszítenénk Silverstone-t” – mondta Ecclestone. “Ez egy jó rendezvény, és a Liberty Media által képviselt irányvonalba még inkább beleillik.”

Korábban azt ígérték, hogy a futam jövőjével kapcsolatos kérdések még az idei futam előtt, azaz legkésőbb ezen a héten eldőlnek. Amennyiben a BRDC érvényesíti a kilépési záradékot, az elvileg arra is lehetőséget adna, hogy új feltételekkel tárgyalja újra a szerződést a Libertyvel.

Ecclestone számára meglepetés, hogy Silverstone ennyire nem boldogul, szerinte a pálya sokkal kevesebbet fizet, mint más helyszínek. “Egy kicsit meglep, hogy nem tudják életképessé tenni a futamot. De ha tényleg annyit veszítenek, ahogy mondják, akkor nem tudják folytatni, nem igaz? De valakinek fizetnie kell.”