Németország

Bild: “Csalás a rajtnál? Vettel mérges Bottasra. A vád szerint a finn túl korán indult el.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Bottas révén háromesélyes lett a vb. Micsoda izgalmas finálé: a finn maga mögött tartotta Vettelt, Lewis Hamilton csak negyedik lett.”
Stuttgarter Nachrichten: “Bottas kihúzta a célvonalig. Spielberg 2014-ben került vissza a versenynaptárba, azóta mindig a Mercedes nyert. Idén is így alakult, de Bottasnál rezgett a léc.”
Süddeutsche Zeitung: “Kontrollált érzelmek. Vettel második helyével 20 pontra elhúzott a vb-pontversenyben. A futam békésen alakult, csak a német panaszkodott a győztes állítólagos korai rajtjára.”
Die Welt: “Rambo-Vettel ügyesen taktikázott. A német sztár elhúzott Hamiltontól, bár a győzelmet át kellett engednie Ausztriában.”

Ausztria

Salzburger Nachrichten: “Vettel kifogásai Bottas ellen. A finn ‘élete rajtjával’ megalapozta spielbergi sikerét, de Vettel szerint szabálytalanul indult el.”
Kleine Zeitung: “Amikor kialudtak a piros lámpák, Bottasnak már nyolc méter előnye volt. Vettel szerint a finn túl korán rajtolt.”
Tiroler Tageszeitung: “A végén az elejéről volt szó. A 30. Osztrák Nagydíj izgalmai a befutó után kezdődtek, mert míg Bottas ‘élete rajtjáról’ áradozott, addig Vettel szerint szabálytalanul rajtolt.”
Kronen Zeitung: “Őrületes rajt, Bottas 201 ezredmásodperc alatt reagált. Niki Lauda szerint ‘a finn öt autóhossznyi előnnyel érkezett az első kanyarba, ilyet még sosem láttam’. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke magyarázatként csak annyit mondott, hogy két első számú pilótájuk van.”

F1: “Csalás a rajtnál?” 1

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: “Villámrajt és panaszkodás. Vettel értetlenül áll Bottas győzelme előtt, úgy tűnik, a németnek nem elég az, hogy 20 ponttal vezet Hamilton előtt. Vettel megúszta a bakui lökdösődést, de Spielbergben még hosszan reklamált a finn állítólagos szabálytalan rajtja miatt. A csökönyösség végigkíséri a ferraris pályafutását, jelenlegi viselkedése mögött viszont a Hamiltonnal való egyre élesebb rivalizálás is meghúzódik.”

Olaszország

Gazzetta dello Sport: “Elszalasztott lehetőség.”
Corriere dello Sport: “Bottas hitt magában, Hamilton padlót fogott.”
La Repubblica: “Az éllovas magányossága. Vettel egy csapat ellen.”

F1: “Csalás a rajtnál?” 2

Spanyolország

El País: “Bottas nem elégszik meg a második hellyel a Mercedesnél. A finn pilóta sosem tekintette magát másodlagosnak Hamilton mögött, és minden futamon azért küzdött, hogy bizonyítsa versenyzői képességeit. Most 27 évesen felért a csúcsra, és olyan autója van, amely még további sikereket hozhat neki.”
Sport: “Bottas sci-fi-rajtja olyan gyors volt, hogy a versenybíróknak vissza kellett nézniük, szabályosan indult-e el. A villámrajt után a finn végig kézben tartotta a futamot.”
El Mundo: “Vettel közel állt a diadalhoz, de be kellett érnie a második hellyel. Ezzel együtt közelít ötödik világbajnoki címéhez, mellyel utolérné a legendás Juan Manuel Fangiót.”

Franciaország

L’Équipe: “Az Osztrák Nagydíj előtt nem volt érdemes kipróbálni a helyi jellegzetességeket, mert félő volt, hogy elalszunk a 71 kör alatt. Aki nem tudott ellenállni a bécsi szeleteknek, az alighanem elbóbiskolt az óriási hőségben rendezett, unalmas futamon.”