Bár a Ferrarinak pillanatnyilag egyetlen szerződtetett versenyzője sincs 2018-ra – Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen kontraktusa is kifut idén –, Fernando Alonsóból így sem kérnek, árulta el az elnök, Sergio Marchionne.

A McLaren-Hondánál lejáró szerződésű kétszeres világbajnok spanyol keresi a lehetőségeket, a versenyképes ülést a jövő évre, de úgy tűnik, Maranellóban nem felejtették el, nem bocsátották meg neki, hogy 2014 végén úgy távozott, hogy két éve lett volna még a csapatnál.

“Érkezett megkeresés Alonso részéről a visszatérést illetően, de két jó versenyzőnk van, nem lehetséges a visszatérése” – szögezte le Sergio Marchionne elnök a hétvégén Spielbergben. “Lehet, hogy ő szeretne visszajönni, de tőlünk nem kapott pozitív választ. Nem érdekel minket az ajánlat.”

F1: Alonso megkereste a Ferrarit, nem kértek belőle 1

A hétvégén újra erőre kaptak a Red Bull-os Max Verstappent a Ferrarihoz kötő pletykák, de ezt a holland ifjonc apja után – aki vasárnap a futam előtt leszögezte, 2018-ban biztosan maradnak a jelenlegi csapatnál – Marchionne is cáfolta:

“Ami Verstappent illeti, nem írtunk alá semmit. A szezon vége előtt mindent megtudnak majd a versenyzőinkről.”

Az elnök szintén a hétvégén elmondta, hogy Vettelnek csak a nevét kell odakanyarítania az új szerződésre, az időnként “lusta” Räikkönentől viszont többet vár.