A hétvégén a brit Independent és a spanyol Marca is újra elővette a Max Verstappent a Ferrarihoz kötő pletykákat, úgy tudják, a Red Bull versenyképességével, eredményeivel elégedetlen holland ifjonc előbb vagy utóbb, de inkább előbb – akár már 2018-ra – szeretne a maranellói csapathoz kerülni.

A Red Bullnál persze többször is leszögezték már, hogy a versenyzőik nem mozdulhatnak a jövő évre, maguktól pedig nem is bonthatnak szerződést. Úgy tudni, Verstappen legalább 2019 végéig van lekötve az energiaital-gyártónál, és amikor a Red Bull motorsportfőnökét, Helmut Markót arról kérdezték, van-e olyan záradék, ami alapján egy ferraris ajánlat esetén elengednék, határozott, tömör „nem”-mel felelt.

A hazai pályán a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is beszélt a 19 éves ifjoncról, az idei küszködés, kiesések kapcsán együtt érez Verstappennel, de bízik benne, hogy nagy közös sikerek várnak még rájuk.

„Természetesen megértem őt. Szinte minden megtörtént már vele idén, ami csak megtörténhet. Max különleges, erős egyéniség. Bátor, karizmatikus és a fiatal kora ellenére nagyon fegyelmezett, céltudatos, elszánt. Hihetetlen előzésekre képes, de mindig uralja a helyzetet. Igazi klasszis” – mondta az osztrák milliárdos a holland De Telegraafnak.

„Tudják, mi a legnagyobb Forma-1-es álmom? Az, hogy Max a Red Bull-lal legyen a sport történetének legfiatalabb világbajnoka. Még két évünk van rá, hogy teljesítsük a célt” – tette hozzá.