Eseménydúsan kezdődött és izgalmasan ért véget a 2017-es Forma-1 Osztrák Nagydíj vasárnapi futama. A spielbergi pályát végül elkerülte az eső, a pilótáknak azonban így is bőséggel akadt dolga a lekörözött versenyzőkkel és a jelentős gumikopással. A futam végén a dobogó legfelső fokára a mercedeses Valtteri Bottas állhatott fel. Őt követte szorosan a Ferrarival versenyző Sebastian Vettel és a Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo. A futam utáni interjúkat Martin Brundle készítette a versenyzőkkel.

Valtteri Bottas

Deja vum volt, valami hasonló volt a helyzet a futam végén Oroszországban is. Az utolsó etapban már hatalmas hólyagok voltak a bal hátsó gumikon, ami megnehezítette a dolgomat. A futam elején még tudtam tartani a tempót, de a végén már a lekörözöttek megtörték a lendületet. Ez még csak a második győzelmem a karrierem során, köszönöm szépen a lelkesítést és a támogatást. Nagy köszönettel tartozom a csapatnak is. Szerintem ez volt életem rajtja, nagyon rendben volt. Most nagyon sok pontot gyűjtöttünk, pedig csak a szezon felénél tartunk, így még csapatként is kell fejlődnünk.

Még a félidőnél tartunk, így csak hihetek a világbajnokságban. Még sok van hátra, folyamatosan fejlődünk, egyre jobbak vagyunk és én minden pillanatát élvezem.

Sebastian Vettel

Nagyon szoros volt, kevesebb mint fél másodperccel voltam a győztes mögött. Azt mondták, hogy Valtteri bajban van, de egyébként is nagyon nyomtam már neki, ahogyan csak tudtam. A verseny második felében már sokkal jobban éreztem magamat és az autót. Amint feltettük a szuperlágy gumikat, feltámadt a kocsi és nagyon jó tempót tudtam diktálni. Apránként beértem Valtterit és láttam, hogy gondjai vannak. Az utolsó körben rettentő szoros volt és Perez miatt még időt is vesztettem, talán már csak egy körre lett volna szükségem és a hegyre felfelé megelőztem volna.

Daniel Ricciardo

Igazán jó verseny volt, a kulcspillanat a rajtnál volt, de aztán Lewisszal szemben is kellett védekeznem, ami a végén egészen szorossá vált. Tartottam a fékpontokat és sikerült visszavernem a támadásait. Zsinórban az ötödik dobogó nagyon jó eredmény, különösen itt Ausztriában, tavaly Maxé volt a dobogó, így most örülök, hogy én állhatok itt fenn és láthatom a sok Red Bull szurkolót. Az utolsó előtti kör volt a legkeményebb Lewisszal, akkor már DRS-t is használhatott, aztán az 1-es kanyarból sokkal jobban jött ki, mint én. Szoros volt, örülök, hogy sikerült magam mögött tartanom őt és én láttam meg előbb a kockás zászlót. Azt hittem, hogy a negyedik kanyarnál megelőz és nem fékeztem, mert nem volt muszáj.