Hétfőn a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) meghallgatása után a ferraris Sebastian Vettel elismerte felelősségét és mindenkitől bocsánatot kért az Azerbajdzsáni Nagydíjon Lewis Hamiltonnal történt ütközéséért. A német nem kapott további büntetést, és bár Hamilton közvetetten kritizálta a döntést, a Mercedes csapatként lezártnak tekinti az ügyet, mondta a főnök, Toto Wolff:

“Minden nagy Forma-1-es szezonnak megvan a nagy párharca. Tavaly a házon belüli, Lewis és Nico közti csatánk volt az, és úgy tűnik idén a Ferrari és a Mercedes és Lewis és Sebastian küzd meg egymással. Bár csendesen kezdődött, csak idő kérdése volt, hogy mikor éleződik ki, mikor lesz balhé. Bakuban érkezett el a pillanat, a pályán láthattuk a feszültség eredményét. Mi már túlléptünk ezen, lezártuk ezt a fejezetet.”

“A hétfői meghallgatás az FIA és Sebastian ügye volt, a végeredményét pedig mindannyian ismerjük. Baku óta mi a saját hibánkkal foglalkoztunk, revideáltuk a fejvédő dizájnját és alkalmazását is, hiszen emiatt bukta el a győzelmet Lewis két héttel ezelőtt.”

Wolff hangsúlyozta, hogy a bakui ütközés után sem romlott meg a viszonyuk a Ferrarival:

“Kölcsönös a tisztelet a két legendás versenymárka, a Mercedes és a Ferrari között, és nem is csak a pályán egymásnak nyújtott kihívás, hanem azért is, mert egy a célunk: a Forma-1 felvirágoztatása. Az új tulajdonos Mercedes és a Ferrari küzdelménél jobb kezdést nem is kívánhatott volna az új korszaknak! Vegyük még hozzá a szintén győzni képes Red Bullt, és tényleg nagyszerű show a Forma-1!”

Elvittük a Suzukit Európa legmagasabb pontjára. Izgalmas volt. Nézd meg a képeinket! Kattints!

F1: A Mercedes lezárta a bakui ütközést 1