Lewis Hamilton jelenlegi mercedeses szerződése 2018 végéig szól, a háromszoros világbajnok pedig nemrég – sután fogalmazva – belengette, hogy akár az idei év végén visszavonulhat.

Hamilton később jelezte, hogy egyelőre nem gondol a kiszállásra, a német Sky csatornának nyilatkozva a Mercedes-csapat elnöke pedig azt is elárulta, hogy már dolgoznak a szerződéshosszabbításon:

“Garantálom, hogy Lewis nem Nico Rosberg” – utalt arra, hogy a német pilóta 2017-18-ra szóló szerződésének megkezdése előtt lépett le váratlanul.

“Lewis marad a versenyzésnél. Élő szerződése van és már beszélünk a hosszabbításról is. Ő maga kérte. Motiváltak vagyunk, de nincs itt az ideje a komoly tárgyalásoknak. De a kiszállás biztosan nem opció (számára).”

“Meg kell mondanom, borzasztóan tisztelem Lewist. Elképesztően kezdte az idényt, tökéletes edzettséggel és motiváltan érkezett. A bakui időmérős köre példátlan gyönyörűség volt. Csúcsformában versenyez, senki sem győzheti le” – áradozott a háromszoros világbajnok legenda.