A múlt héten röppent fel, majd a versenyfőnök Eric Boullier is megerősítette, hogy a McLarennél gondolnak a Toro Rossó-s Carlos Sainz szerződtetésére.

Mivel Stoffel Vandoorne a wokingiak saját neveltje, őt még – egy darabig legalábbis – nem cserélik le, Fernando Alonso valószínű távozása esetén viszont jó választás lehetne a fiatal spanyol.

Alonso maga is támogatná, hogy Sainz a McLarenhez igazoljon:

“Igen. A Toro Rosso jó csapat, segítenek elindítani a karriert, de a McLaren azért egy másik szint. Pillanatnyilag nem vagyunk versenyképesek, de a McLaren mindig is a McLaren lesz, eljön az idő, amikor újra ott lesz a top5-ben, dobogókat szerezni majd. Három nehéz év után jönnek majd szebb idők is. Nem tudom, mennyire lesz jó a McLaren, tud-e bajnoki címet nyerni öt-tíz éven belül, de mindenképp nagyobb esély van rá velük, mint a Toro Rossóval. Szóval ha Carlosnak lehetősége adódik, én mindenképpen támogatnám ezt” – nyilatkozta brit Sky Sportsnak.

F1: Alonso a McLarent ajánlja Sainznak 1

Alonso jövője egyelőre homályos, talán a Renault-hoz megy, talán megpróbál a Mercedeshez befurakodni 2018-ra. Annyi biztos, hogy egyik menedzsere, Flavio Briatore Bakuban a Mercedes csapatvezetőivel, Toto Wolffal és Niki Laudával vacsorázott, míg az ügyeit napi szinten intérő Luis Garcia Abad a Renault-főnök Cyril Abiteboullal beszélgetett szombaton a paddockban.

Alonsónak van magyarázata: “Luis egy kicsit Carlos ügyeit is intézi, szóval néha inkább Carlosról van szó, mint rólam. Ami pedig Flaviót illeti, ő aztán mindenkivel vacsorázik, ez nem számít. Néha nőket is elvisz vacsorára, az sem számít!”